Kraljevi Srbije - učenje kroz igru!

Kraljevi Srbije - učenje kroz igru!

PASIONIRANI ljubitelj društvenih igara, Boris Đurović (44), psiholog iz Novog Sada, osmislio je još jednu zabavu za sve uzrasta od devet do 109 godina.

Pre svega edukativna, društvena igra s kartama "Kraljevi Srbije", promoviše istoriju naše zemlje i detaljnije informiše o našim vladarskim dinastijama.

Igračima će, kako ističe idejni tvorac kojem su društvene igre više od deceniju veliki hobi, pored poučnog i estetskog dela, biti i svojevrsni izazov, jer daje prostor za nadmetanje i strateško nadmudrivanje.

U igri mogu da učestvuju dva do četiri igrača, i svaki takmičar se stavlja u ulogu srednjovekovnih plemića - objašnjava Đurović u čemu se sastoji ova igra. - Njihov zadatak je da učine što više dobrih dela, ali i mudrih poduhvata, dok se čitava borba takmaca odvija sa ciljem da najbolji postane kralj.

Oni koji se upuste u ovu igru, imaju mogućnost da istražuju teritorije, ali i da ih osvajaju, trguju resursima i nabavljaju nove, odnosno jače karte, kako bi mogli dalje da napreduju kroz igru i avanture koje nosi. Pored mnogih zanimljivosti koje je izdvajaju od drugih, kako veli naš sagovornik, "Kraljevi Srbije" imaju nesvakidašnju mešavinu građenja špila karata, koje, u stvari, predstavljaju radnike za pokretanje različitih akcija.

- Stvarajući i detaljno razrađujući ovu društvenu igru, vodio sam računa da svi segmenti igre budu dobro ukomponovani i celoviti, kako ona ne bi opterećivala igrača, već mu pružila uživanje u zabavi - navodi Đurović. - Igra je dizajnirana slikama srpske istorije koje su urađene u stilu ulja na platnu, što igri daje jedinstven vizuelni identitet, zaslugom dizajnerke Danijele Stojić.

Naslovna strana je uz odobrenje Narodnog muzeja u Beogradu, ilustrovana slikom Paje Jovanovića "Krunisanje cara Dušana".

 

Tekst preuzet sa Novosti.

Nazad na blog

Ostavite komentar

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja.